مزایا و معایب نمای شیشه ای چیست، شیشه نقش مهمی در جذابیت یک بنا ایفا می کند. خانه ای که با یک قاب شیشه ای احاطه شده مسلماً نسبت به خانه های سنگی و آجری ظرافت و جذابیت فوق العاده ای داشته و چشم هر بیننده را به خود جذب می کند. طراحان و معماران امروزی با ایده های ناب و خلاقانه خود طرح های بی نظیری برای استفاده از شیشه در نما ارائه می دهند. استفاده از شیشه در نمای ساختمان، مزایا و معایبی دارد که در این مقاله قصد داریم به آنها بپردازیم.
مزایای نمای شیشه ای
- نمای شیشه ای پل ارتباطی فضای داخلی با دنیای خارج از ساختمان است. در خانه ای که نمای آن با شیشه طراحی شده می توان بر فضای بیرون مسلط بود و دید کامل داشت. علاوه بر آن می توان حسی لذت بخش از تماشای طبیعت یکپارچه بیرون دریافت کرد.
- برای نماکاری ساختمان با این متریال، از شیشه های دوجداره استفاده می شود، از این رو می توان آرامش و سکوت را در ساختمان حس کرد؛ زیرا این شیشه ها نوعی عایق صوتی هستند و مانع از انتقال سر و صدای بیرون به داخل ساختمان و برعکس می شوند.
- شیشه متریالی است که در مقایسه با سایر مصالح ساختمانی وزن بسیار سبکی دارد و بار اضافی بر سازه اصلی وارد نمی کند.
- نمای شیشه ای نسبت به نماهای دیگر مانند نمای سنگی و آجری سریع تر اجرا می شود.
- به علت استفاده از شیشه های دوجداره، هزینه های گرمایشی و سرمایشی در ساختمان به میزان چشمگیر کاهش می یابد زیرا این شیشه ها تا حد زیادی از انتقال سرما و گرما به ساختمان جلوگیری می کنند.
- تمیز کردن نمای شیشه بسیار آسان است و در صورت کدر شدن آن ها می توان به آسانی آن ها را شست و شو داد. شیشه خودتمیز شونده که با استفاده از نانوذرات ساخته می شود نوع جدیدی از شیشه است که در برابر جذب آلودگی مقاومت بالایی دارد و هیچ نگرانی در مورد تمیز کردن آن وجود نخواهد داشت.
- شیشه، روشنایی لازم را برای فضای داخل ساختمان فراهم می کند و استفاده از آن میزان برق مصرفی در ساختمان را کاهش می دهد. علاوه بر آن نور طبیعی که یکی از نیازهای ضروری انسان است را برای وی به ارمغان می آورد.
- مقاومت در برابر شرایط مختلف آب و هوایی از جمله ویژگی های بارز نمای شیشه ای است. شیشه برخلاف متریالی مانند فلز دچار خوردگی نمی شود و تغییرات آب و هوایی تغییری در ظاهر آن ایجاد نمی کند. از این رو از نمای شیشه ای هم در مناطق سردسیر و هم در مکان های گرمسیر استفاده می شود.
- نمای شیشه ای ظرافت و آراستگی فوق العاده ای به ساختمان می بخشد. اگر به ساختمان های تجاری اطراف خود توجه کنید متوجه حضور شیشه در طراحی نمای آن ها خواهید شد.
- شیشه متریالی انعطاف پذیر است و می توان آن را با توجه به مکان مورد نظر در قالب های گوناگون ساخت. تنوع بالای طرح و رنگ شیشه باعث رونق استفاده از آن در پروژه های ساختمانی شده است، بنابراین اهمیت این متریال از چشم هیچ پیمانکار و معمار پنهان نیست.
- در مقایسه با سایر مصالح، استفاده از شیشه برای نما منجر به کاهش هزینه های اجرایی و نگهداری از نما می گردد.
معایب نمای شیشه ای
- در فصل گرما به دلیل تابش مستقیم نور خورشید به داخل بنا، دمای داخل بنا را افزایش می دهد و باعث میشود انرژی بیشتری مصرف شود. برای برطرف کردن این عیب می توانید از شیشههای رنگی یا پرده های داینامیک استفاده کنید.
- هنگام بارش باران و گرد و خاک، آلودگیها به نما میچسبند که باعث میشود زیبایی داخلی نما کاهش پیدا کند. برای رفع این مشکل می توانید از سایبان استفاده کنید.
- شیشه در برابر ارتعاشات خیلی زیاد، حرارت بالا و آتش سوزی مقاومت کمی دارد و سریعا تحت حرارت دچار تغییر شکل و فرو ریختن نما می شود.