روش تولید سرامیک، لغت سرامیک به معنی گل پخته یا سفال گرفته شده است و عبارت است از علم ساختن اشیای جامد که ماده اصلی آن خاک ها می باشند.
برای آنکه سطح جسم درخشنده ضد آب، زیبا و صاف و در صورت نیاز آراسته شود روی آن را بعد از خنک کردن با یک لایه نازک لعاب می پزند که لعاب به حالت مایع روی جسم خشک شده ریخته می شود.
مراحل تولید سرامیک
1-آماده سازی مواد: بعد از تهیه مواد اولیه آنها طبق فرمول مورد نظر کارخانه جهت تهیه بدنه هر محصول مواد اولیه سخت خردایش(فرآیندی است که طی آن مواد معدنی در مراحل مختلف به محصولی با ابعاد مورد نظر تبدیل می شود) می گردند. عمل خرد کردن سنگ ها به وسیله انواع سنگ شکن ها و خرد کننده های غلطکی، فکی، چرخشی و... انجام می گیرد و، در ادامه خردایش مواد اولیه تبدیل به پودر می شود.
2-شکل دهی: بعد از آماده شدن مواد اولیه به صورت پودر به وسیله فشار پرس آن را تبدیل به بدنه سرامیک می نمایند و در مواردی که مقدار آب موجود در پودر بدنه بیشتر از چهار درصد باشد اصطلاح پرس نیمه خشک یا پرس پودر را به کار می برند. در مواردی که مقدار آب موجود در بدنه کمتر از چهار درصد باشد از اصطلاح پرس خشک استفاده می شود.
3-پخت: این بخش شامل مراحل پخت بدنه، خشک کردن و پخت و پخت لعاب می باشد که در مراحل گوناگون این بخش عملیات پرداخت و مونتاژ انجام می گیرد و، در صنایع تولید سرامیک با توجه به نوع محصول تولیدی به کار رفته به فرآیند تک پخت، دو پخت و سه پخت مورد استفاده قرار می گیرد.
4-درجه بندی و بسته بندی: این مرحله شامل درجه بندی فرآورده های نهایی و بسته بندی جهت عرضه به بازار است که به دو روش اتوماتیک یا دستی انجام می گیرد.
ویژگی های سرامیک
1-شکل پذیری ضعیف.
2-نیروی تراکم بالا.
3-رسانایی الکتریکی و حرارتی پایین.
4-سختی بالا.
5-دمای ذوب بالا.
6-مقاومت شیمیایی.
نتیجه گیری
کاشی ها، ظروف گلی، ظروف چینی، سفالگری و آجرها نمونه های رایج سرامیک هستند که این مواد برای استفاده در ساختمان، هنر و صنعت معروف هستند.